Почався новий навчальний рік

І ось ми вже в четвертому класі.
Які новини?
Ооо! Новини ошелешуючі.
Нещодавно інтернет взірвався через подію з кусочком торта, що став предметом знущань над дитиною з метою помсти мамі шестикласниці 151-ої Харківської школи, яка не здає гроші у фонд школи.
 Думаю ситуація стандартна. Бо якби вчительку за подібну самодіяльність відстроноювали від роботи з дітьми - таке не повторювалось би в наших школах.
Чому кажу, що це норма?
Бо з моєю внучкою відбулось аналогічне.
Вчитель вже третій рік в реалізує в класі посібники на друкованій основі, які батьки дружно у неї скуповують. Ці посібники є експериментальним матеріалом, для підготовки до переходу на новий метод навчання.
Цього року донька не здала гроші. Вчителька не видала дитині зошит, оголосивши на весь клас "Тобі Богданочко зошит не дам, бо твоя мама не здавала грошей."




А щоб було більш боляче дитину посадили за парту, яка відокремлена від усіх однокласників. Як бачите - діти в класі сидять спиною до моєї онуки.
Щоб знищити старання вчителя, я розповіла внучці, що:
 - Клас тепер перетворився в тронну залу. Парта, за якою ти сидиш, знаходиться на місці короля і королеви, позаду місце для слуг,  а поперду тебе - твої знатні друзі. Нічого, що вони сидять спиною до тебе. Вони всі прийшли сюди на аудієнцію і на уроці радяться між собою про щось.
Дитина усміхається - я досягла мети.




Дівчинка часто хворіє, її постійно садять в дуже незручне місце: спиною до вхідних дверей; боком до дошки на відстані 1 м; спиною до вікна, з якого дує, поруч з найгіршими учнями. А коли вона знайшла спільну мову навіть з ними, позичила хлопчикові ручку, коли свою він забув вдома, пересадили її сюди, "на королівське місце".

Довго я шукала відповідь на питання, за чий кошт вчителька удосконалює свою кваліфікацію, чи не запроваджено спеціальні курси для цього, чи отримала вона згоду батьків на проведення єксперименту над дітьми. Чому багатодітна мати, в якої на утриманні дитина -інвалід, отримує 200 грн компенсації за неможливість працювати  через догляд за хворим сином, чому така мати повинна спонсорувати вчителеві кар'єрний ріст?

Тепер розумію - саме тому, що за "уродський торт" вчителеві світить всього навсього догана ("Хотіли щучку утопить, тай кинули у річку"), саме тому такі вчителі продовжують безкарно знущатися над дітьми. Я вважаю, що подібну поведінку можна трактувати як психологічне насилля, за яке винний, повинен бути позбавлений права працювати в установах де знаходяться діти.




Читати попереднє                                                   Читати наступне

                                           

Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Уродський торт" по Стрийськи - реакція дирекції.

02.11.2018 Всоц.мережі розгорілась широка дискусія за моїм постом про цькування моєї внучки Богданки. Розгорнулось активне обговорння ситу...